Bobst Group aast op coating-technologie business van WIFAG-Polytype

De Zwitserse Bobst Group (Mex) voert met WIFAG-Polytype Group (Fribourg) exclusieve onderhandelingen met het oog op de mogelijke overname van de coating technologie-activiteiten van laatstgenoemde. Bobst heeft immers de bedoeling zijn marktpositie binnen de coating-technologie internationaal verder te versterken. Verwacht wordt dat de overnamegesprekken in de loop van het tweede kwartaal met succes kunnen worden afgerond. De uiteindelijke overname blijft daarna afhankelijk van de goedkeuring van de bevoegde instanties.

Bobst Group geldt als één van de grootste leveranciers van apparatuur en diensten ten behoeve van de verpakkingsindustrie en de etikettenproducenten in de sectoren van het vouwkarton, golfkarton en flexibele materialen.

Het bedrijf, opgericht in 1890 in Lausanne, is vertegenwoordigd in meer dan vijftig landen. Het baat twaalf productie-eenheden in acht landen uit en telt wereldwijd meer dan 5.000 medewerkers. Vorig jaar boekte Bobst Group een omzet van 1,33 miljard CHF (1,22 miljard euro).

WIFAG-Polytype Group is een toonaangevend fabrikant van machines voor het bedrukken van plastic containers, buizen en metaalverpakkingappartuur alsook in de ontwikkeling van hoogprecisie coating- en lamineerapparatuur en van procesoplossingen voor de productie van meerlagige film en papier.

Meer info: 03/270.04.50 of http://www.bobst.com.

Meer sectornieuws

Agenda