MasterCard StartPath zoekt beste start-ups van Europa

MasterCard roept start-ups in Europa op om deel te nemen aan het nieuwe StartPath-programma. Sinds 2014 biedt StartPath meer dan zestig start-ups een verscheidenheid aan ondersteuning, mentorschap en investeringen in vernieuwende commerce-oplossingen. Zo werkt StartPath in Europa inmiddels succesvol samen met start-ups als Rainbird, dopay, Invoice Sharing en Universal Basket.

Met dit programma helpt MasterCard innovatieve start-ups vanuit hun beginfase uit te groeien tot een sterke speler op de Belgische en internationale markt. Om hun onderneming verder te kunnen ontwikkelen, zullen jonge start-ups toegang krijgen tot MasterCard-technologie en het netwerk.

Op deze manier hebben start-ups direct toegang tot de nieuwste technologieën van Start Path-partners en kunnen ze deze gebruiken voor hun business. Technologie en data veranderen de manier waarop consumenten en bedrijven met elkaar omgaan, waardoor nieuwe ideeën sneller op de markt moeten komen. Een samenwerking tussen een bedrijf en een start-up geeft laatstgenoemde de kans zijn innovatieve ideeën direct op een grotere schaal in te voeren.

Rainbird (Norwich) is een voorbeeld van een succesvolle samenwerking tussen MasterCard en een start-up. Rainbird maakt gebruik van kunstmatige intelligentie voor de ontwikkeling van een sales-tool voor MasterCard. Het programma van Rainbird zal kennis en ervaring van de huidige sales-functies in een software coderen. Deze software leert van ervaring en kan dit gebruiken om de efficiëntie van de Britse sales teams te waarborgen zodat samenwerkingen met banken en andere kaartoplossing kunnen worden geoptimaliseerd.

Elk kwartaal selecteert MasterCard wereldwijd nieuwe start-ups die kunnen deelnemen aan het zes maanden durende project.