Gimv investeert 2,7 miljoen USD in Amerikaans medtech-bedrijf

EndoStim (Saint-Louis, Missouri en Nijmegen, Nederland) heeft in het kader van een serie D-financieringsronde 25 miljoen USD opgehaald bij een investeringssyndicaat, bestaande uit Gimv N.V. (Antwerpen), Wellington Partners (München) en Edeavour Vision (Genève), naast de bestaande investeerders in het bedrijf. De middelen zullen worden aangewend om de commercialisering te versnellen en om de klinische proeven van het bedrijf in de Verenigde Staten te financieren.

EndoStim is een medtech-bedrijf dat een neurostimultaor heeft ontworpen voor patiënten met gastro-oesofageale reflux-ziekte (GERD). Het bedrijf heeft een stimulator ontwikkeld die met een minimale invasieve ingreep kan worden ingebracht.

Op lange termijn houdt het apparaat het reflux onder controle door de normale oesofageale functie te herstellen met behulp van gepersonaliseerde neurostimulatie met minimale energie. De stimulator van EndoStim beschikt reeds over een CE-markering voor GERD-patiënten die de symptomen reeds meer dan zes maanden hebben. Hij is reeds beschikbaar in een aantal Europese landen, Latijns-Amerika en de regio Azië/Stille Oceaan. 

Meer info: 03/290.21.00 of http://www.gimv.com.