Eurofins Digital Testing Belgium: jonge leeuw wordt mature exporteur

In eigen land is Eurofins Digital Testing Belgium het grootste testhuis voor software en digitale tv-toepassingen, maar ook internationaal gaat het de Diepenbekenaren voor de wind. Op vijf jaar tijd slaagden ze erin om hun omzet uit export te verdubbelen. Na de award voor Young Exporter in 2002 waagt het Limburgse IT-bedrijf nu zijn kans voor de ‘grote’ exportleeuw.

“Vijftien jaar geleden sleepten we als jong exportbedrijf de allereerste leeuwentrofee in de wacht”, steekt CEO Johan Craeybeckx van wal. “Dat we vandaag opnieuw genomineerd zijn, maar dan binnen de categorie van de grote bedrijven, beschouw ik als een bevestiging van het mooie parcours dat we sindsdien hebben afgelegd.”

Grotere actieradius

Eurofins Digital Testing Belgium is gespecialiseerd in het testen van software, multimedia en toepassingen voor digitale televisie.

“62% van onze omzet komt uit het buitenland”, vertelt de CEO. “Vooral Nederland, het VK en Duitsland zijn belangrijke afzetmarkten. De voorbije 5 jaar slaagden we er in om onze omzet uit export te verdubbelen.”

Op de verlanglijst van het Limburgse technologiebedrijf staat een sterkere aanwezigheid in onder meer de VS en Azië.

“Onze corebusiness is testing voor heel uiteenlopende industrieën. Daarnaast specialiseerden we ons in het testen van  toepassingen voor digitale televisie. Maar het aantal spelers in de digitale tv-industrie is natuurlijk beperkt. Dus moeten we de actieradius stelselmatig uitbreiden, willen we onze groei bestendigen.”

Uniek expertisecenter

Sinds 2015 opereert het Limburgse bedrijf onder de vleugels van Eurofins, een internationale labogroep die testdiensten aanbiedt voor tal van sectoren en over 225 entiteiten beschikt in 39 verschillende landen.

“In de internationale arena is er de voorbije jaren een consolidatie gebeurd en wordt het spel door grote internationale groepen gespeeld”, licht Johan Craeybeckx toe. “Doordat we deel uitmaken van een internationaal netwerk kunnen we veel meer gewicht in de schaal leggen. Al blijven we wel georganiseerd als een Vlaamse kmo en kunnen we onze eigen koers varen.”

Als expertisecenter voor testing en testautomatisatie neemt Eurofins Digital Testing Belgium een unieke positie in binnen de groep. Johan Craeybeckx: “Onze R&D-afdeling draait op volle toeren. Om onze dienstverlening verder te verstevigen, maar ook om een aantal testtools te ontwikkelen voor de internationale markt. Onze klanten zijn kleppers en ook ons concurrentieveld bestaat uit grote internationale testlabo’s. Dus alleen door meerwaarde te bieden en innovatief uit de hoek te komen, kunnen we als relatief kleine speler het verschil maken.”

Jobs voor Limburg

Die volgehouden strategie werpt volop vruchten af: sinds 2009 stijgt de bedrijfsomzet met 20 procent per jaar en het personeelsbestand groeit navenant. 

“Momenteel werken hier 145 medewerkers, inclusief freelancers en interimmers, maar tegen het einde van het jaar moeten dat er 180 zijn”, aldus de CEO. “We zijn er fier op dat we de Limburgse ICT-dienstensector een duw in de rug kunnen geven. En zo bijdragen aan het economische herstel van onze regio.”

Bedrijfsfiche

Sector: technologie 

Opgericht in: 2004

Hoofdkantoor in: Diepenbeek 

Aanwezig in: 24 landen

Aantal medewerkers in 2015: 88

Omzet in 2015: 9 miljoen euro

% aandeel export in omzet 2015: 62%

Meer sectornieuws

Agenda