Boost2Succes houdt Vlaamse ondernemingen spiegel voor

In opdracht van de Vlaamse regering en het Agentschap Innoveren & Ondernemen ondersteunt Boost2Success (B2S) vanaf deze maand Vlaamse ondernemingen, ongeacht de fase waarin ze zich bevinden.

Boost2Success is een project van ondernemersorganisatie NSZ, HR-dienstengroep Securex, kredietverzekeraar Atradius, boekhoudersvereniging KVABB en bedrijfsadviesbureau Multiple Choice, met de ondersteuning van bank BNP Paribas Fortis en crowdfunding-platform Angel.me.

In de eerste plaats wil B2S het ondernemerschap in Vlaanderen stimuleren en ervoor zorgen dat ondernemingen die willen groeien van nabij begeleid en gecoacht worden. Het project is er ook voor ondernemers in moeilijkheden, ondernemers die hun zaak willen overlaten en herstarters. Alvorens die bedrijven te helpen, houdt B2S hen een spiegel voor middels een aantal scans zodat ondernemers zelf kunnen stil staan bij hun behoeften of pijnpunten.

Doel van Boost2Success is om alle mogelijke drempels waarmee een ondernemer geconfronteerd wordt, weg te nemen.  Vernieuwend aan het project is dat B2S ondernemingen aanspoort om via scans zelf te zoeken naar hun behoeften, problemen en aandachtspunten. Men opteert met andere woorden voor een proactieve aanpak die de ondernemer de kans geeft om van een onbeschreven blad te vertrekken.

De keuze om de focus te plaatsen op zelfanalyse is logisch. De projectpartners, die voor de vorige Vlaamse regering al het faillissementspreventieproject Screening4You uitvoerden, leerden immers dat project dat ondernemers hun pijnpunten, hun noden en hun behoeften vaak zelf niet kennen.