Gimv neemt meerderheidsparticipatie in Summa

Investeringsmaatschappij Gimv N.V. (Antwerpen) verwerft de meerderheid in Summa B.V.B.A. (Gistel), een innovatieve speler op het vlak van snijmachines voor de grafische sector. Ook het management investeert in de transactie.

Ambities zijn volop in te zetten op verdere geografische expansie en de introductie van nieuwe innovatieve producten.

Summa is Europees marktleider in het segment van de rolsnijmachines, waarmee flexibele materialen op rol kunnen worden versneden. Sinds enkele jaren is de onderneming ook actief in de markt van vlakbed-snijmachines, die het mogelijk maken om nauwkeurig en snel complexe vormen uit harde materialen te snijden. Beide machinetypes worden in de grafische sector gebruikt tijdens het afwerkingsproces voor het versnijden van karton, textiel, vinyl, plexiglas, ...

De wereldwijde verkoop gebeurt via een internationaal distributienetwerk. Summa werd in 1973 in Gistel opgericht, wisselde verschillende malen van eigenaar maar is sinds 1999 in handen van een Amerikaanse eigenaar, samen met twee vennoten uit het huidige management team. Vorig jaar haalde het bedrijf met 52 werknemers een omzet van 17,7 miljoen euro.

Bedoeling is dat cijfer tegen 2020 met 50% te doen groeien. Dat wil Summa realiseren door enerzijds zijn marktpositie in Azië en de Verenigde Staten verder uit te bouwen, anderzijds door zijn marktaandeel in de markt van de vlakbed-snijmachines verder op te krikken.

Meer info: 059/27.00.48 of http://www.summa.eu.