Verkoop Punch Powertrain aan Chinese Yinyi-groep afgerond

Gimv en het door de investeringsmaatschappij beheerde Gimv-XL fonds hebben de verkoop van Punch Powertrain aan de Chinese groep Yinyi, begin maart aangekondigd, met succes afgerond. Yinyi verwerft zodoende de volledige eigendom over het Belgische Punch Powertrain.

De transactie levert Gimv een meerwaarde van ongeveer 44 miljoen euro op het beursgenoteerde vehikel is. In wezen bedraagt de totale meerwaarde (over de volledige looptijd) een veelvoud van de nu gepubliceerde meerwaarde op. 

Als pionier van de continu variabele transmissietechnologie (CVT) in de jaren zeventig verwierf Punch Powertrain in de afgelopen jaren een belangrijke positie op de snel groeiende Chinese en Aziatische automarkten, waarop het zijn producten, gedurende veertig jaar CVT-ontwikkeling, heeft afgestemd. Punch Powertrain heeft ook veel geïnvesteerd in hypermoderne en hybride aandrijftechnologie.

Voorts wordt de positie van de onderneming versterkt door de toenemende focus op brandstofefficiëntie en emissiereductie in de wereldwijde automarkten, vooral in het groeiende stedelijke verkeer. In maart 2010 verwierven Gimv en het Gimv-XL fonds bij een kapitaalsverhoging een belang van 46% in Punch Powertrain.

In december 2013 verkochten Gimv en het Gimv-XL fonds, samen met mede-aandeelhouders LRM, Capricorn en het management, 30% van hun belang in Punch Powertrain aan het Chinese New Horizon Capital. Na deze gedeeltelijke verkoop verwaterde het gezamenlijke belang van Gimv en het Gimv-XL fonds tot 32%. Sinds de investering van Gimv in Punch Powertrain in 2010 is de omzet quasi-vervijfvoudigd tot 326 miljoen euro in 2015. Dit jaar stevent het bedrijf af op een omzettoename met 35%.

Meer info: 03/290.21.00 of http://www.gimv.com.