Trafuco neemt Antwerpse transportactiviteiten XPO Logistics over

Logistiek dienstverlener Trafuco N.V. (Schelle), voor 45% in handen van investeringsmaatschappij Down 2 Earth Capital N.V. (Antwerpen), neemt de transportactviteiten voor containers en huifopleggers in de Antwerpse haven over van XPO Logistics, het voormalige Norbert Dentressangle. Binnen de Antwerpse haven zal XPO Logistics zich in de toekomst toespitsen op magazijngebonden activiteiten en diensten. De groep rond Trafuco bestaat uit verschillende transportgerelateerde bedrijven. Met ruim driehonderd werknemers stevent de groep dit jaar af op een geconsolideerde omzet van ruim 37 miljoen euro.

Trafuco is actief in de sectoren van minerale olie, chemische producten, afvalproducten en havengebonden transporten. Eerder dit jaar nam het bedrijf nog Alfred Talke Transport Services N.V. (ATTS, Zwijndrecht) over.

De thans aangekondigde transactie heeft betrekking op het transportmateriaal, de planning en de chauffeurs. De overgenomen doktracties van XPO Logistics in de Antwerpse haven worden geïntegreerd binnen NDB Logistics N.V., onderdeel van Trafuco, dat vandaag reeds meer dan 30.000 containers per jaar over korte afstand vervoert.

De explotatiezetel van NDB Logistics N.V. bevindt zich te 2020 Antwerpen, Schouwkensstraat 10 (Luithagen).

Meer info: 03/540.05.12. URL: http://www.trafuco.be.