LRM stapt in virtual reality start-up Mimesys

Samen met enkele private investeerders onder leiding van Koen Desmedt en Frank Bekkers, investeert LRM N.V. (Hasselt) één miljoen euro in de Belgisch-Franse start-up Mimesys B.V.B.A. (Hasselt). Dat brengt mensen in contact met elkaar via een digitaal hologram, iets wat vooralsnog enkel in science-fiction mogelijk was.

Mimesys ontwikkelde een uniek software-platform dat mensen in real-time en in 3D vastlegt, vervolgens over het Internet streamt, waarna de beelden op een andere locatie in een virtuele of de echte wereld worden geplaatst. Het maakt hiervoor gebruik van 3D-camera's in combinatie met de nieuwste virtual en augmented reality-apparatuur zoals de HTC Vive, Oculus Rift of de Microsoft Hololens.

Ambitie van Mimesys is de manier waarop mensen vanop afstande samen werken voorgoed te veranderen en de traditionele on-line communicatie te doorbreken. Mimesys, dat tot een wereldspeler op het stuk van de holografische communicatie wil doorgroeien, heeft kantoren in Parijs en op de Corda Campus in Hasselt.

Met de opgehaalde middelen zal de start-up zijn R&D-activteiten in België versnellen en zijn verdere commerciële uitrol in Europa en de Verenigde Staten voorbereiden.

Meer info: 0477/52.39.82 of http://www.mimesysvr.com.

Meer sectornieuws

Agenda