Gimv investeert 30 miljoen euro in Zwitsers medtech-bedrijf

Gimv N.V. (Antwerpen) investeert 30 miljoen euro in het Zwitserse medtech-bedrijf Spineart (Genève). Het kapitaal zal worden aangewend om de verkoopsorganisatie en processen van het bedrijf te versterken, maar ook voor de verdere geografische expansie in geselecteerde markten, zoals de Verenigde Staten, alsook voor de verdere ontwikkeling van innovatieve en disruptieve producten.

Spineart stelt zich tot doel chirurgie aan de wervelkolom te vereenvoudigen door veilige en efficiënte oplossingen te ontwerpen, te ontwikkelen en te promoten voor chirurgen, operatieteams en patiënten. Het bedrijf is een pionier in zijn vakgebied en heeft unieke gepatenteerde en klinisch gevalideerde technologieën op het vlak van mobiliteitsbehoud, fusie, biomaterialen, minimaal invasieve chirurgie en het herstel van breuken geïntroduceerd.

Spineart verkoopt volledige kits, waarbij steriel verpakte, door een streepjescode traceerbare implantaten worden gecombineerd met compacte instrumenten-sets, wat de veiligheid, de kostenefficiëntie en de conformiteit met de ziekenhuisnormen bevordert.

In de voorbije vijf jaar boekte het in 2005 opgerichte bedrijf telkens omzettoenames van 16% om vorig jaar op een omzet van 34 miljoen euro af te klokken.

Meer info: 03/290.21.00 of http://www.gimv.com.