Gimv verwerft belang van circa 60% in Acceo

Investeringsmaatschappij Gimv N.V. (Antwerpen) verwerft een belang van circa 60% in het Franse Acceo (Gémenos). Oprichter/ceo Stéphane Doré en het management blijven eveneens aandeelhouder.

Acceo is een onafhankelijke aanbieder van inspectie- en certificeringsdiensten voor gebouwen. Het richt zich vooral op domeinen die een specialistische kennis vergen, zoals liftinspecties alsook toegankelijkheids- en energie-efficiëntie audits van gebouwen. Acceo koestert de ambitie om in de komende jaren verder te groeien in Frankrijk, nieuwe geografische markten aan te boren en zijn dienstenspectrum te verruimen.

Acceo, dat zijn hoofdzetel in Gémenos bij Marseille heeft, opereert via zeventien zelfstandige kantoren in Frankrijk, België en Spanje. Vorig jaar boekte het bedrijf een omzet van 18,5 miljoen euro. Ambitie is dat cijfer in de komende vijf jaar te verdubbelen. Gimv verwerft zijn participatie van zowat 60% de aandelen over te kopen van Ekkio Capital (40%) en een gedeeltelijke uitkoop van de aandelen in handen van oprichter en het management.

Meer info: 03/290.21.00 of http://www.gimv.com.