Ford opent Smart Mobility Innovation Office in Londen

Ford opent in Londen een gespecialiseerd Smart Mobility Innovation Office, dat zich toespitst op toekomstige mobiliteitsoplossingen in Europa.

Het nieuwe kantoor zal een team van hooggeschoolde Ford-specialisten makkelijke toegang verschaffen tot internationaal toonaangevende digitale bedrijven, vooraanstaande academische instellingen en bestaande partners om op korte termijn intelligente mobiliteitsoplossingen te ontwikkelen die aan de behoeften van de belangrijkste Europese steden tegemoet komen.

Het kantoor, dat in de Here East Campus in het Queen Elizabeth Olympic Park wordt ingebed, opent later dit jaar zijn deuren. In eerste instantie zullen er een veertigtal specialisten worden ingeschakeld. De locatie bevindt zich in de onmiddellijke buurt van de bestaande testcircuits in Londen, met inbegrip van dat van het plug-in hybride Transit vlootproject dat binnenkort van start gaat. Het private wegennetwerk van het Olympic Park zou in de toekomst ook als testparcours kunnen worden ingezet.

De campus huisvest al Loughborough University, één van Ford's oudste en belangrijkste universitaire onderzoekspartners, en het Advanced Propulsion Centre (APC), waarmee Ford samen research doet naar aandrijflijnen en het plug-in hybride Transit-project ontwikkelt. Andere huurders zijn het nagelnieuwe Plexal Innovation Centre en UCL Robotics.

Het nieuwe Smart Mobility Innovation Office vevolledigt Ford's wereldwijde netwerk van onderzoeks- en innovatiecentra, waaronder het Ford Research and Innovation Center in Aken (Duitsland) en Ford Smart Mobility Greenfield Labs in Palo Alto (Californië).

Meer info: 02/482.20.20 of http://www.nl.ford.be.

Meer sectornieuws

Agenda