Gimv bereidt exit uit Almaviva Santé voor

Gimv N.V. (Antwerpen) en de Franse investeringsmaatschappij UI Gestion (Parijs) voeren met Antin Infrastructure Partners (Parijs) exclusieve onderhandelingen omtrent de verkoop van hun belang in Almaviva, de vijfde private ziekenhuisgroep in Frankrijk. Gimv en het Gimv Health & Care-fonds investeerden in 2013 samen 40 miljoen euro in de ziekenhuisgroep.

UI Gestion stapte voor een zelfde bedrag in. Dat leverde de investeringsmaatschappijen een ruim meerderheidsbelang op. Sindsdien werd Almaviva in omvang ruim drie keer zo groot. Het groeide uit tot de grootste speler in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur en ontwikkelde ook in de Parijse regio een sterke tweede ziekenhuis-pool.

Almaviva, dat in 2007 werd opgericht als gevolg van de acquisitie van één ziekenhuis in Marseille, is actief in nagenoeg alle medische disciplines: chirurgie, gynaecologie-verloskunde, algemene geneeskunde en revalidatie. Het geniet een uitstekende reputatie in alle chirurgische domeinen, vooral in orthopedie, ophtalmologie, cardiologie en urologie.

Vandaag telt Almaviva 30 ziekenhuizen, waarvan 16 in Provence-Alpes-Côtes d'Azur en 14 in de omgeving van Parijs. De volledige groep telt 2.700 bedden, 190 operatiekamers en onderzoekslokalen en stelt ruim 3.300 en 1.100 zelfstandige artsen tewerk. Voor dit jaar verwacht Almaviva een omzet van ruim 300 miljoen euro.

Gimv en UI Gestion hebben de intentie hun meerderheidsbelang in Almaviva Santé te verkopen aan Antin Infrastructure Partners, een Europese risicokapitaalverschaffer die focust op bedrijven met infrastructuurkenmerken, waaronder sociale infrastructuur. Over de hele periode leverde de investering in Almaviva een rendement op dat het lange termijngemiddelde van Gimv ruim overtreft, met een positieve impact op het eigen vermogen per 30 juni 2017 van circa 0,75 euro per aandeel. Verwacht wordt dat de transactie nog voor het jaareinde kan worden afgerond.

Meer info: 03/290.21.00 of http://www.gimv.com.