Opel neemt nieuwe start in Zuid-Afrika

Opel neemt een nieuwe start in Zuid-Afrika: vanaf 1 januari 2018 gaat de Duitse autofabrikant samen werken met de gerenommeerde handelsonderneming Unitrans Automotive (Johannesburg). Het bedrijf, dat reeds verschillende merken in het land verkoopt, neemt nu ook de invoer van Opel op. De verkoop van Opel zal worden afgehandeld door 35 dealers, waarvan sommige eigendom zijn van Unitrans.

Als onderdeel van de nieuwe samenwerking worden er momenteel twee flagship stores van het merk gebouwd, met name in Johannesburg en Kaapstad. De nieuwe verkoopsstrategie valt samen met de marktlancering van de SUV Crossland X in het B-segment, die deze maand plaats vindt. Opel zit in Zuid-Afrika midden in een verkoopsoffensief.

De nieuwe Grandland X, de grotere broer van de Opel Crossland X, wordt in de eerste helft van 2018 op de Zuid-Afrikaanse markt geïntroduceerd. Later zal het merk ook de nieuwste generatie van de Opel Corsa aanbieden.

Op 1 januari 2018 nemen de Opel-dealers tevens de dienst na-verkoop van het GM-merk Chevrolet over. Na de jaarwisseling wordt Chevrolet immers niet langer in Zuid-Afrika aangeboden. De uitbreiding naar Zuid-Afrika kadert in Opels toekomstplan PACE!, dat onder meer een versterking van de internationale voetafdruk beoogt en tegen 2022 activiteiten in meer dan twintig nieuwe exportmarkten nastreeft.

Meer info: 03/450.63.63 of http://www.opel.com.