Gimv schuift Brakel door naar Kingspan

Gimv N.V. (Antwerpen) is maar beperkte tijd als aandeelhouder aan boord gebleven bij de Europese specialist in klimaatbeheersing en brandveiligheid voor commerciële en industriële gebouwen. Eind 2015 verwierf de investeringsmaatschappij een meerderheidsbelang in het bedrijf, dat met Brakel Aero N.V. (Melle) een vestiging in België heeft. Ze verstrekte bovendien bijkomend kapitaal voor de overname van Argina Technics N.V. (Sint-Niklaas) in 2016.

Gimv verkoopt Brakel thans, voor een niet openbaar gemaakt bedrag aan Kingspan, wereldleider op het vlak van innovatieve hoogwaardige isolatiematerialen en oplossingen voor de buitenschil van gebouwen. Brakel is al 40 jaar marktleider in de Benelux en het Verenigd Koninkrijk op het vlak van kwalitatieve high-end oplossingen voor daglichtconstructies (glazen daken en lichtstraten), ventiliatie- (uitzetramen, klepventilatoren) en brandveiligheidssystemen (branddetectie, installaties voor rook- en warmte-afvoer) in commerciële en industriële gebouwen.

De oplossingen van het bedrijf beantwoorden niet alleen aan de toenemende vraag naar een comfortabel, duurzaam en veilig binnenklimaat, ze zijn bovendien vervaardigd uit hoogwaardige recycleerbare materialen, zoals glas en aluminium. Brakel verzorgt de productie en de distributie van die systemen in de Europese Unie en staat ook in voor de installatie en het onderhoud ervan in de Benelux en het Verenigd Koninkrijk.

Meer info: 03/290.21.00 of http://www.gimv.com.