Non-woven specialist Wattex valt in handen van Saint-Gobain

Saint-Gobain, actief in de ontwikkeling, productie en distributie van materialen die het welzijn verbeteren, verwerft de integrale controle over non-woven specialist Wattex N.V. (Buggenhout). Aan het roer van het in 1953 opgerichte familiebedrijf staat inmiddels de derde generatie. In de beginjaren pionierde Wattex in de stapelvezeltechnologie, met voornamelijk natuurlijke vezels. Later schakelde het bedrijf over naar de productie van non-woven tapijt. In de jaren ’80 diversifieerde de KMO zijn activiteiten naar de productie van non-wovens in polyester voor uiteenlopende toepassingen waaronder filtratie, geotextiel, automotive, tapijtindustrie, …

Europees verwierf Wattex faam met de ontwikkeling, na jarenlange research, van een drager voor de dakbanenindustrie. De uit glasvezelversterkte polyester vervaardigde non-woven dragers zijn bijzonder geschikt voor toepassing in waterdichte dakmembranen.

In oktober jongstleden rondde Saint-Gobain nog de overname af van het Duitse Kirson (Neustadt an der Donau), toonaangevend producent van afdekvlieslagen bestemd voor het waterdicht maken van daken, vloerbedekking en constructiepanelen. De overname van Wattex stelt de textieldivisie Adfors van Saint-Gobain thans in staat nieuwe oplossingen te ontwikkelen en zijn aanbod versterkingsproducten voor de dakbedekkingsmarkt uit te breiden.

De transactie kwam tot stand via de Antwerpse overnamebemiddelaar SDM-Valorum.

Meer info: 052/39.93.70 of http://www.wattex.com.