Parking.brussels lanceert BIPaSS

Parkeeragentschap parking.brussels, dat sinds 2014 aan de harmonisering en vereenvoudiging van het parkeren in Brussel werkt, lanceert in het licht van de harmonisering van het straatparkeren het gewestelijk parkeerplatform BIPaSS (Brussels Initiative for Parking Solutions). Automobilisten kunnen voortaan betalen met hun favoriete parkeer-app in het Brussels Gewest. Vandaag is dat reeds mogelijk in de gemeenten Anderlecht en Molenbeek. Andere Brusselse gemeenten worden in het voorjaar van 2018 op het platform aangesloten.

In het Brussels Gewest zijn tijdens de spitsuren 700.000 wagens op zoek naar een parkeerplek. Op straat zijn 265.000 parkeerplaatsen beschikbaar. In veel Belgische steden en gemeenten, waaronder ook enkele Brusselse, is het reeds mogelijk mobiel te betalen voor een parkeerplek op straat. Parking.brussels gaat nu veel verder met de lancering van één enkel systeem dat het straatparkeren in alle 19 Brusselse gemeenten kan beheren.

Het BIPaSS-platform fungeert als centrale hub waarin alle parkeerparameters met elkaar verbonden worden: mobiele applicaties, parkeerautomaten, bewonerskaarten en handcomputers van de parkeerwachters. Bedoeling is het platform op termijn te integreren in een allesomvattende Smart Mobility-systeem dat gegevens groepeert van alle soorten parkeermogelijkheden en verbonden kan worden met het openbaar vervoer, auto- of fietsdelen, private parkings, publieke parkings, fietsparkings en dies meer.

Meer info: 0800/35.678 of http://parking.brussels.