Belron begeeft zich op Australaziatische markt van loodgieters- en elektriciteitsdiensten

Belron, onderdeel van D'Ieteren, gespecilialiseerd in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing, heeft via zijn dochters O'Brien® Australia en Smith&Smith® New Zealand een overeenkomst gesloten om - afhankelijk van de voltooiing van de due diligence - de activa en activiteiten over te nemen van Laser Plumbing & Electrical Group ANZ.

Laser Group verleent via zijn leden loodgieters- en elektriciteitsdiensten aan zowel BC2- als B2B-klanten in Australië en Nieuw-Zeeland. De geplande overname kadert in de strategie van Belron om zijn dienstverlening uit te breiden.

Laser Electrical werd in 1983 opgericht in Auckland (Nieuw-Zeeland). In 1999 werd het business-model door de eigenaars herontwikkeld waarbij een franchise-systeem werd ingevoerd. Dat werd stelselmatig uitgebreid over heel Nieuw Zeeland, in 2004 volgde een internationale uitbreiding in Australië. In 2006 volgde de oprichting van Laser Plumbing, dat in beide landen een snelle ontwikkeling kende. Laser Group is vandaag de grootste franchise voor elektriciteits- en loodgietersdiensten in Australië. De groep noteert een jaarlijks bruto-inkomen van 7 miljoen euro. Laser Group telt meer dan 239 franchise-nemers die ongeveer 2.500 mensen tewerk tellen.

Belron identificeerde de markt van de woningsherstelling als een nieuw activiteitensegment. Vorig jaar verwierf Belron al 80% van de aandelen van de Franse Maisoning-groep, die aan zowel B2C- als B2B-klanten diensten levert op het vlak van woningherstellingen (reparatie, renovatie en noodherstellingen).

Meer info: 02/536.54.39 of http://www.dieteren.com.