Pulse Foundation lanceert acceleratieprogramma “BEyond”

Pulse Foundation lanceert, in samenwerking met Agoria, EY, imec, Sirris, DataScouts en Universem, het acceleratieprogramma “BEyond: Excellence in Entrepreneurship” voor ambitieuze tech scale-ups. BEyond ondersteunt scale-ups met de expertise van beslagen Belgische en internationale topondernemers en kan eveneens een beroep doen op advies en praktijkervaring van consultants.

Ondersteund door enkele van de grootste  Belgische ondernemersfamilies, zet Pulse Foundation zich in voor een duurzame groei van de Belgische economie. Zo zette de organisatie, sinds zijn ontstaan, zijn schouders onder 1.200 start-ups.

Om een welvarend België en een inclusieve samenleving met beloftevolle professionele opportuniteiten en investeringsmogelijkheden te bestendigen, lanceert Pulse Foundation als initiatiefnemer het acceleratieprogramma “BEyond: Excellence in Entrepreneurship”. “BEyond” identificeert de meest beloftevolle technologische scale-ups in België met de bedoeling om er vervolgens wereldspelers van te maken. De scale-ups moeten over een met succes beproefde technologie beschikken en de ambitie hebben om internationaal te groeien.

In tegenstelling tot andere acceleratieprogramma’s ondersteunt BEyond scale-ups niet zomaar met het advies van consultants maar wel met de expertise en ervaring van ondernemers uit België en het buitenland. Die zullen tijdens het programma de groeipijnen en uitdagingen van de deelnemers analyseren die een verdere doorgroei tot wereldspeler momenteel belemmeren en hier oplossingen voor aanreiken.

Wie internationaal wil groeien, moet over de nodige financiële middelen kunnen beschikken. Het BEyond-programma brengt de geselecteerde scale-ups ook in contact met Belgische en internationale investeerders en verschaft ze de professionele expertise om succesvol een kapitaalsopvraging af te ronden.

Start-ups die wensen deel te nemen aan het acceleratieprogramma kunnen zich nog tot 18 februari inschrijven. Na de selectieprocedure in maart vindt er op 27, 28 en 29 april een bootcamp plaats waar de groeistrategie wordt uitgewerkt. De implementatiefase start in mei 2018 en duurt 18 maanden. Daarnaast staat er ook een investor event op het programma.