Gimv verkoopt Mackevision-belang aan Accenture

Samen met andere aandeelhouders ondertekende Gimv N.V. (Antwerpen) een overeenkomst voor de verkoop van zijn meerderheidsbelang in Mackevision aan Accenture. Mackevision Median Design GmbH (Stuttgart) is een marktleider op het gebied van Computer Generated Imagery (CGI). Als gevolg van de overname zal Accenture Interactive zijn portefeuille van content-productie en digitale dienstverlening kunnen optimaliseren met de allernieuwste visualisatiemogelijkheden.

Het in 1994 opgerichte Mackevision telt meer dan vijfhonderd medewerkers in kantoren in Duitsland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea, China en Japan. Het bedrijf ontwerpt en produceert hoogkwalitatieve 3D-visualisaties, animaties en visuele effecten (VFX) voor beelden, films en interactieve toepassingen, met inbegrip van verkoop & marketing, on-line productconfiguraties, virtuele showrooms en point-of-sale (POS)-ervaringen.

Het bedrijf boekte zijn meest opvallende successen in de automobielindustrie (on-line voertuigconfiguratoren, virtuele showrooms, productervaringen met augmented/virtual reality, beeldcreatie voor catalogi, ...), maar won intussen ook een Emmy voor zijn bijdrage tot de HBO-serie "Game of Thrones".

Meer info: 03/290.21.00 of http://www.gimv.com.