Gimv stapt in Stiplastics Healthcaring

Mérieux Développement (Lyon) en Gimv N.V. (Antwerpen) hebben met Stage Capital, meerderheidsaandeelhouder van Stiplastics Healthcaring (Saint Marcellin), een exclusiviteitsovereenkomst getekend met het oog op de overname van de onderneming.

Stiplastics Healthcaring, opgericht in 1985, is sinds 2013 in handen van Stage Capital (vroeger NBGI). Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt en produceert zowel standaard- als slimme kunststofoplossingen voor de farmaceutische industrie en de bredere gezondheidssector. Stiplastics Healthcaring stelt meer dan negentig medewerkers tewerk op een industriële site van 10.000 m², die in oktober 2017 in gebruik werd genomen.

Voor het boekjaar 2017-2018 verwacht de groep een omzet van 21 miljoen euro, waarvan 98% in de gezondheidssector. Vooral dankzij de ontwikkeling van oplossingen voor het verdelen van geneesmiddelen in vaste vorm (meer bepaald in de Verenigde Staten) realiseert Stiplastics Healtcaring 55% van zijn omzet in het buitenland.

Stiplastics Healthcaring heeft meer dan dertig jaar ervaring met medische plastics. Het bedrijf begeleidt zijn klanten in het volledig traject, van de formulering van de concrete behoefte tot en met de commercialisatie. Het is vooral gekend om zijn oplossingen voor therapietrouw, dankzij een gamma "intelligente" pillendoosjes.

De onderneming bouwde tevens heel wat expertise op in het domein van de ademhalingsaandoeningen, waarvoor het, in een recent verleden, een eigen inhalatietoestel ontwikkelde. Voorts zet Stiplastics Healthcare ook sterk in op de connected healtcare-sector met de ontwikkeling van nieuwe producten in een speciaal daartoe ontworpen elektronicawerkplaats.

Door de evolutie van zowel pathologieën als werkmethodes ontstaan er bij de gebruikers en de gezondheidsspelers nieuwe behoeften, vooral dan op het gebied van connected healthcare. Daarom richtte de groep een IoC (Internet of Care®)-cel op, een specifieke cel waairn medische e-health middelen worden ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd. In dit beloftevolle segment sloot het bedrijf vorig jaar verschillende partnerships.

Meer info: 03/290.21.00 of http://www.gimv.com.