Federale Verzekering biedt nieuwe verzekering voor tienjarige aansprakelijkheid

Federale Verzekering (Brussel), specialist voor de bouwsector, lanceert Construct-10. Met  die verzekering krijgen bouwactoren een flexibele en gemakkelijke oplossing om hun tienjarige aansprakelijkheid te verzekeren.

Vanaf 1 juli 2018 zijn de betrokken partijen bij een bouwproces voor een groot deel van de werven verplicht hun tienjarige aansprakelijkheid te verzekeren. De verzekering is verplicht voor woningbouw (huizen en appartementen), zowel voor nieuwbouw als renovaties, waarbij de tussenkomst van een architect en het verkrijgen van een stedenbouwkundige vergunning nodig is. De aansprakelijkheid van de bouwaannemers kan tien jaar lang na de aanvaarding van de werken worden ingeroepen voor fouten die de stabiliteit van het nieuwe of gerenoveerde gebouw of een van de belangrijkste delen ervan in gevaar brengen. De verzekering is verplicht voor zowel aannemers, architecten als studiebureaus.

Construct-10 verzekert de schade die het gevolg is van fouten bij de constructie van een gebouw en die problemen geven met betrekking tot de stevigheid of stabiliteit ervan. Ook problemen met de waterdichtheid van het gebouw, die de stevigheid of stabiliteit ervan in gevaar brengen, zijn verzekerd.

Meer info: 02/509.04.11 of http://www.federale.be.

Meer sectornieuws

Agenda