Smet Group en Stoffels Tomaten gelauwerd met Kempense LON-awards

Het Lokaal Ondernemers Netwerk (LON) van Voka Kempen Noord heeft Stoffels Tomaten (Rijkevorsel) gelauwerd met een LON-award. Familiebedrijf Smet Group (Dessel) viel dezelfde eer te beurt voor Kempen Oost.

Stoffels Tomaten streeft marktonderscheid na door productinnovatie. Zo zoekt de KMO naar tomaatrassen die in exclusiviteit in België kunnen worden geteeld. Het bedrijf bracht eerder de Automato op de markt. Dat is een automaat vol tomaten die de klant zelf, op een speelse en hygiënische manier, kan bedienen. Het bedrijf ging in 1995 van start met 2,2 hectaren tomaten. Door samenwerking met andere producenten aan te gaan, is dat areaal intussen tot 30 hectaren uitgegroeid.

Smet Group uit Dessel, een groep van zes bedrijven, werd in 1900 opgericht. De bedrijven zijn stuk voor stuk gespecialiseerde aannemers die vooral ondergrondse boringen uitvoeren en met innovatieve funderingsoplossingen uitpakken. Het familiebedrijf telt een vijfhonderdtal medewerkers.

Smet Group en Stoffels Tomaten zullen op 15 juni 2018, samen met de andere LON-winnaars, strijden om de “Prijs Ondernemen 2018”.