Hexalina en QuidProJobs zetten blockchain in rekruteringsmarkt in

Referentieplatform QuidProJobs en technologiebedrijf Hexalina (Luxemburg) introduceren een nieuw model voor on-line rekrutering. Het platform quidprojobs.com biedt bedrijven de mogelijkheid om rechtstreeks in contact te treden met sollicitanten door van hun on-line netwerken gebruik te maken.

Wie een talent en bedrijf met elkaar verbindt, wordt daarvoor vergoed. Het nieuwe referentieplatform wordt ondersteund door Hexalina's Reputation-as-a-Service (RaaS)-concept voor digitale platformen, dat Ethereum blockchain gebruikt om transacties te valideren. Met het RaaS-concept van Hexalina kan iedereen een on-line reputatie uitbouwen die vanuit zijn of haar netwerk wordt gevalideerd en in een blockchain opgeslagen. De toepassing is nu voor het eerst geïntegreerd in quidprojobs.com, een referentieplatform dat tegelijk een vernieuwend business-model introduceert.

Rekruteerders en potentiële kandidaten worden gematcht door referentiegevers die mensen vanuit hun netwerk aanbrengen. Voor elke match die effectief tot een arbeidscontract leidt, betaalt het aanwervende bedrijf een commissie die QuidProJobs 50/50 deelt met de referentiegever. Hexalina slaat de "network value score" op in een blockchain. Op die manier is de reputatie eigenom van elke individuele gebruiker en niet van het digitale platform. Ze wordt dus naar andere digitale platformen meeneembaar.

Meer info: 00-352/26.10.88.16 of https://hexalina.io.