Advanced Engineering: Maak uw producten klaar voor de toekomst

Belgische spitstechnologie in Flanders Expo op 16 en 17 mei

Op woensdag 16 en donderdag 17 mei 2018 wordt Flanders Expo Gent omgetoverd tot een tweedaags feest voor de creatieve geest. Ingenieurs, productontwikkelaars, designers en innovatie-managers uit verschillende sectoren ontdekken er de nieuwste snufjes en laten zich inspireren door Belgische technologiepioniers van bij NASA tot Umicore en Lotto Soudal. Dit gloednieuwe event voor de vervaardiging van vernieuwende producten laat u kennis maken met alle aspecten van het creatieproces: ontwerp, engineering en prototyping, materialen en componenten, maar ook connectiviteit komt aan bod. Ontdek op 16 en 17 mei de technologie en de Belgische makers van morgen op Advanced Engineering.

Op de eerste editie van Advanced Engineering kunnen bezoekers meer dan honderd standhouders en experten uit de machinebouw lucht- en ruimtevaart, automotive, consumer en B2B-products en ontwikkeling van bouwmaterialen ontmoeten. Tijdens de tweedaagse tonen zij hoe u uw producten “futureproof” kan maken.

In de “experience zones” wordt u onthaald door de humanoïde robot van Gfi, kan u de Belgische zonnewagen van het Punch Powertrain Solar Team bezichtigen en komt u te weten welke toepassingen van dit snufje hoogstaande technologie u in uw industrietak kan implementeren. In het mobiele Flanders Make Lab gaat u tijdens een workshop aan de slag met virtual en augmented reality en werkt u samen met een cobot. Neem plaats op de Smart bike van Flanders’ Bike Valley en DSP Valley en fiets binnen in de wereld van de slimme helmen, wearables, tracking, smart-sloten en bike sharing.

Sta versteld van innovatieve materialen aan boord van de Umicore Nova, de superbolide van het Formula Electric Belgium team. Het Belgische Sonaca is gespecialiseerd in geavanceerde ruimtevaarttechnologie en stelt een complex raketonderdeel voor dat ook wel eens dé oplossing voor uw producten kan zijn.

En dan is er nog de Evoque, het paradepaardje met vierwielaandrijving van Range Rover dat elektrisch werd gemaakt door middel van de Vlaamse spitstechnologie van Flanders Make. Volvo pakt dan weer uit met z’n Volvo V60 Twin Engine Hybrid en geeft aan dertig bezoekers een unieke inkijk op de eindassemblage en lasfabriek op locatie.

Inspirerende tech-sessies

Op woensdag 16 mei opent Vlaams minister voor Innovatie, Philippe Muyters, Advanced Engineering op virtuele wijze. In de voormiddag staan drie plenaire inspiratiesessies op de agenda. Van prof. dr. ir. Egbert Lox, senior vice president, komt u te weten hoe Umicore, van design tot recyclage, omgaat met materiaaltechnologie in een snel veranderende wereld. Sam Waes is werkzaam bij ESA en geeft tijdens zijn presentatie een exclusieve workshop input over welke toepassingen en know-how uit de ruimte inzetbaar zijn voor onze producten hier op aarde. Peter Hinssen zorgt op zijn beurt voor een ware shock-therapie en verandert uw blik op de toekomst en technologie tijdens zijn “The Day After Tomorrow”-lezing.

Op donderdag 17 mei kan u onder andere registreren voor de sessie van Thomas Lambot. Deze Belgische tech-pionier werkt voor NASA en zoekt als lead engineer en co-founder van rLoop naar de oplossing voor de hyperloop van Elon Musk. Eric Van Zele, bestuurder Van de Wiele en ex-ceo Barco, spreekt over de gevolgen wanneer bedrijven niet investeren in technologie terwijl Servaas Bingé, ploegdokter van Lotto Soudal, en Bert Celis, co-founder van Flanders’ Bike Valley, bekijken hoe sportprestaties door technologie kunnen worden beïnvloed. In de namiddag krijgt u telkens de kans om “en petit comité” rond de tafel te zitten met verschillende captains of industry rond thema’s zoals design thinking, additive manufacturing, smart vehicles, artificial intelligence en circulaire economie.

Geluid proeven op Advanced Engineering

Een viool uit piepschuim, carbon of glasvezel? Instrumentenbouwer Tim Duerinck onderzocht het potentieel en ontdekte dat er muziek in zit. De experimentele instrumenten die hij maakt uit nieuwe materialen klinken minstens even goed als deze uit hout en zijn bovendien sneller te bouwen. Hij laat u samen met violiste Esther Duerinck proeven van deze klanken tijdens een unieke sound tasting.

Registreer nu voor uw gratis bezoek of het betalend congress met uw promotiecode: AE3009  via www.ae-expo.be.