D2E schuift controle over conTeyor door naar Gilde Equity Management

Investeringsmaatschappij Down2Earth Capital N.V. (D2E, Antwerpen) schuift de controle over conTeyor International N.V. (Merelbeke) door naar risicokapitaalverschaffer Gilde Equity Management.

ConTeyor International is gespecialiseerd in herbruikbare verpakkingsoplossingen op maat voor de automobielindustrie. Het bedrijf is hofleverancier van Europa's meest toonaangevende autofabrieken. De verpakkingsoplossingen, waaronder technisch textiel, thermogevormde producten, plastic containers en metalen rekken, zorgen ervoor dat auto-onderdelen zoals bumpers en deurpanelen veilig en efficiënt van de leveranciers naar OEM's worden vervoerd, met de meest optimale dichtheid per m³ in de markt.

Het bedrijf, met hoofdzetel in Merelbeke en productielocaties in Nederland, Duitsland, Polen, Tsjechië, Turkije, Moldavië Mexico en de VS, heeft commerciële teams in elk autoproducerend land en is binnen zijn segment marktleider in Europa. Daarnaast biedt conTeyor een reeks specifieke oplossingen voor andere industrieën, zoals Storeganizer, een innovatief opslagsysteem voor e-commerce - en logistieke bedrijven, dat wordt gebruikt door bedrijven als DHL en H.Essers.

ConTeyor wil momenteel zijn groei in Noord-Amerika versnellen en ging daarom op zoek naar een nieuwe partner ter ondersteuning van die internationale groei. Het kwam daarbij terecht bij Gilde Equity Management Benelux dat het controlebelang van Down2Earth Capital overneemt. Voor laatstgenoemde is conTeyor de tweede volledige exit van het eerste fonds.

Meer info: 09/272.69.69 of http://www.conteyor.com.

Meer sectornieuws

Agenda