Orange lanceert end-to-end mobiele IoT-diensten

Orange Belgium (Brussel) lanceert end-to-end mobiele IoT-diensten door over het volledige Belgische grondgebied nieuwe technologieën aan zijn vorig jaar gelanceerde Mobile IoT-netwerk toe te voegen, met name Narrowband IoT en LTE-M.

De operator stelt een Rapid Development Kit voor en "Connected Things", een commerciële aanbieding op het mobiele IoT waarbij bedrijven die op een slimme en veilige manier IoT-oplossingen willen bouwen en uitrollen, van begin tot eind worden begeleid. De Rapid Development Kit omvat tevens een radiomodule met een Orange SIM-kaart alsook plug & play-sensoren.

Naast zijn IoT-diensten biedt Orange Belgium ook Orange Maker aan. Orange Maker fungeert als een IoT Application Enabler, waarmee de gebruiker eenvoudig hardware op het IoT-netwerk van Orange aansluit. Het organiseert de toegang tot de geconnecteerde apparaten en de verzamelde data, voegt met behulp van een wizard automatiseringsregels toe om de interactie met andere apparaten en applicaties via een portaal mogelijk te maken, SIM-kaarten te beheren en ondersteuning te bieden.

Vorig jaar voegde Orange de mobiele LPWA-netwerklagen (Low Power Wide Area) toe die miljoenen alledaagse objecten met het Internet of Things (IoT) kunnen verbinden. In combinatie met de thans gelanceerde Connected Things-diensten krijgen klanten niet alleen toegang tot het Internet dankzij het Orange-netwerk, ze kunnen ook snel live gaan met hun IoT-toepassingen dankzij een slimme en efficiënte interface die onmiddellijk de activiteit van hun geconnecteerde objecten toont. Om zijn klanten die dienstverlening te bieden, gaat Orange in zee met All Things Talk.

Meer info: http://www.orange.be.