Gimv verwerft meerderheidsparticipatie in Laser 2000 GmbH

Investeringsmaatschappij Gimv N.V. (Antwerpen) neemt 75% van de aandelen van Laser 2000 GmbH (Weissling) van de vorige eigenaars over. Omtrent de transactie worden geen financiële bijzonderheden verstrekt. Oprichter en gedelegeerd bestuurder Armin Luft behoudt een minderheidsbelang in de onderneming.

Het in 1986 opgerichte Laser 2000 GmbH groeide over de jaren uit tot een leidende, onafhankelijke distributeur van innovatieve laser- en fotonica-oplossingen. Het uitgebreide productassortiment van het bedrijf strekt zich uit van lasers en lichtbronnen voor materiaalbewerking, over metrologie en glasvezel, 3D-beeldverwerking en optische meetinstrumenten tot camera's. 

Laser 2000 belevert gerenommeerde bedrijven en onderzoeksinstellingen actief op het gebied van automatisering en sensortechnologie, optische communicatie en netwerktechnologie, biotechnologie en geneeskunde, de automobielindustrie en lucht- en ruimtevaarttechnologie. Het bedrijf, dat 65 medewerkers telt, noteerde de afgelopen jaren continue groei, onder meer door de oprichting van een aantal Europese filialen (Frankrijk, Spanje, Zweden) en de aanhoudende groei van de fotonica-markt.

Meer info: 03/290.21.00 of http://www.gimv.com.