3 miljoen euro Vlaamse steun voor Dry Port Genk

De Vlaamse regering kent 3 miljoen euro superstrategische transformatiesteun toe aan logistiek bedrijf H.Essers. Op de terreinen van de oude Ford-fabriek bouwt het aan Dry Port Genk een innovatieve logistieke chemiesite, waar plaats zal zijn voor minstens 420 nieuwe medewerkers.

Vlaanderen werd op 31 december 2015 eigenaar van de terreinen van het voormalige Ford Genk. Een half jaar later ging het Masterplan Ford Genk van start, een plan dat Vlaanderen onder meer met de stad Genk en De Vlaamse Waterweg opmaakte om de voormalige Ford-site om te vormen tot een nieuwe bedrijvenzone met de ambitie er 2.500 nieuwe jobs te creëren.

Vandaag bouwt H.Essers op de plaats van de vroegere fabriek aan de hoogwaardige logistieke chemiesite Dry Port Genk. Op de C-zone van het terrein aan het Albertkanaal komt op een oppervlakte van 23 hectaren in totaal 160.000 m² aan hoogwaardige opslagruimte. De locatie biedt de mogelijkheid om de chemische goederen, naast het klassieke wegtransport, ook via het water en het spoor te kunnen aanvoeren en wegvoeren. Dry Port Genk kan zo uitgroeien tot een belangrijke internationale draaischijf voor strategische goederenstromen.

H.Essers zelf investeert in de site maar liefst 80 miljoen euro.