Maatwerkbedrijf De Oesterbank stelt nieuwe overhevelingstafel voor

Maatwerkbedrijf De Oesterbank V.Z.W. (Oostende) heeft zijn nieuwe overhevelingstafel officieel voorgesteld. Deze slimme tool maakt het mogelijk om stukgoederen in functie van pre-productie en magazijnverwerking op een ergonomische, efficiënte en snellere manier over te hevelen.

Licht- en geluidssignalen geven het personeel ook ondersteuning bij een acccurate verwerking. Bij het maatwerkbedrijf worden veel stukgoederen van kartonnen dozen naar kunststofbakken overgeheveld. Deze "re-packing" is noodzakelijk omdat de machines die producten verder verwerken, op de kunststofbakken zijn afgestemd. Die tussenstap werd thans op een meer ergonomische en efficiënte leest geschoeid.

In het kader van het Europese project "Toegepaste Technologische Innovatie" ontwikkelde De Oesterbank een "overhevelingstafel" om stukgoederen van een kartonnen doos naar een kunststofbak over te laden. De tafel heft de kartonnen doos automatisch tot de juiste hoogte op en kantelt ze in een hoek waardoor de medewerker de goederen makkelijk uit de doos kan halen. Die laadt de stukgoederen manueel over in de plastic bak die op een weegschaal rust. De weegschaal past zijn hoogte automatisch aan het type plastic bak (laag of hoog) aan. De tafel wordt zo geprogrammeerd dat de weegschaal, via een licht- of geluidssignaal, aangeeft wanneer het juiste aantal stuks in de plastic bak is overgeladen.

De Oesterbank ontwikkelde een eerste testtafel voor eigen gebruik. Inmiddels schakelt ook Mainfreight Logistic Services in Oostende de polyvalente overhevelingstafel in. 

Meer info: 059/80.16.73 of http://www.deoesterbank.be.