Verwarmingsspecialist ACV in handen van Franse Groupe Atlantic

Groupe Atlantic (La Roche Sur Yon) neemt ACV International N.V. (Dworp) over. Dat staat bekend als uitvinder en fabrikant van de Tank-in-Tank technologie en de Fire-Tube verbrandingstechnologie. De overname heeft betrekking op alle activiteiten, fabrieken en merken van het familiebedrijf dat sinds 1922 technische oplossingen voor residentiële, commerciële en huishoudelijke warmwater- en verwarmingsoplossingen ontwerpt, vervaardigt en verdeelt.

Groupe Atlantic, opgericht in 1922, is actief in het ontwerp en de productie van verwarmingssystemen, boilers, waterverwarmers, ventilatie en airconditioning. De groep heeft een 14-tal merken in portefeuille waaronder Atlantic, Ideal, Thermor en Sauter.

In België heeft de Franse groep een antenne in Waterloo. De hoofdvestiging van ACV Intenational bevindt zich in Dworp. In New Jersey is een vestiging bedrijvig die focust op de distributie van warmtewisselaars voor de Amerikaanse markt en de eindassemblage van in Belgë geproduceerde warmwaterboilers en -ketels. In het Slovaakse Nová Dubnica, ten slotte, produceert ACV residentiële Tank-in-Tank boilers in roestvrij staal.

De overname is nog onderhevig aan de goedkeuring van de regelgevende instanties.

Meer info: 02/334.82.40 of http://www.acv.com.

Meer sectornieuws

Agenda