Noyen sluit exclusieve samenwerking met Zwalmbeekhoeve

De gerenommeerde vleeswarenspecialist Noyen (Evergem), met inmiddels de vierde generatie aan het roer, gaat een exclusieve samenwerking aan met de Zwalmbeekhoeve in Zwalm. Noyen, dat focust op de productie van kwaliteitsvolle charcuterie, is voorstander van de korte keten.

Elke schakel binnen de productieketen bevindt zich binnen een straal van 75 kilometer rond het atelier in Evergem. De varkens worden niet enkel gekweekt in de Zwalmbeekhoeve, ze brengen er hun hele leven door in optimale omstandigheden qua behuizing, lichtinval en verluchting. Minstens de helft van het varkensvoeder, onder andere maïs en wintertarwe, is van plantaardige oorsprong en wordt op de boerderij zelf gekweekt. Smaak- en kleurstoffen worden niet toegevoegd.

Noyen staat vooral bekend om zijn ruim assortiment aan worsten die in de regionale groot- en kleindistributie zijn terug te vinden, maar ook bij meer dan honderd slagerijen in de regio.

Dankzij de overname van een atelier in Sleidinge streeft Noyen er nu naar tweewekelijks het vlees van tot tweehonderd varkens integraal te verwerken. In Sleidinge heropende Noyen de bekende "Boucherie du Nord", meteen een verwijzing naar (over)grootvader Julien Noyen, een West-Vlaamse boerenzoon uit Alveringen die na de eerste wereldoorlog de "Boucherie du Nord" in de Gentse Noordstraat overnam om die tot de beste beenhouwerij in de Arteveldestad uit te bouwen.

Bij elk product van Boucherie du Nord staat respect voor het ambacht centraal.

Meer info: 09/226.15.80 of http://www.noyen.be.