Microsoft telt 7,5 miljard USD neer voor GitHub

Microsoft Corp. (Redmond, Washington) bereikte een overname-akkoord met GitHub, Inc. (San Francisco, Californië) voor een bedrag van 7,5 miljard USD (6,4 miljard euro). Dat bedrag zal in aandelen worden voldaan.

GitHub is een toonaangevend wereldwijd platform voor software-ontwikkeling waarvan meer dan 28 miljoen ontwikkelaars gebruik maken om van elkaar te leren, kennis te delen en samen te werken aan de creatie van de toekomst.

De som van beide bedrijven biedt software-ontwikkelaars meer mogelijkheden in elke fase van de ontwikkelingscyclus. Voorts zal een en ander het gebruik van GitHub in bedrijfsomgeving verhogen en de tools en diensten van Microsoft voor software-ontwikkelaars bij een nieuw doelpubliek brengen. Bedoeling is de overname tegen het einde van het kalenderjaar af te ronden.

GitHub zal in de toekomst zijn developer-first strategie behouden en op onafhankelijke wijze een open platform aan software-ontwikkelaars in alle sectoren blijven bieden. Software-ontwikkelaars staan momenteel in het centrum van de digitale transformatie waarbij elke onderneming een software-bedrijf wordt. In nagenoeg elk land maakt een groeiend netwerk van software-ontwikkelaars gebruik van het GitHub-platform. Zij treden op namens momenteel meer dan 1,5 miljoen bedrijven in de gezondheidszorg, de verwerkende industrie, technologie, financiële diensten, retail en andere.

Meer info: http://www.microsoft.com.