International Car Lease Holding neemt Westlease over

International Car Lease Holding (ICLH), eigendom van de heren Berkhof (Van Mossel Automotive Groep) en Mandemakers (Mandemakers Groep), neemt autolease-bedrijf Westlease N.V. (Deerlijk) over.

In België wordt Westlease zodoende een zusterbedrijf van DirectLease en J&T Autolease, in Nederland van Van Mossel Autolease. Als gevolg van de overname breidt ICLH zijn vloot uit tot ruim 70.000 voertuigen. Onder zijn nieuwe eigenaar blijft Westlease zijn activiteiten op vier locaties verzorgen in België (Deerlijk en Wierde), Frankrijk (Rijsel) en Luxemburg (Kehlen). Het totale wagenpark van het in 1982 opgerichte Westlease, dat op kleine en middelgrote ondernemingen mikt, omvat zo'n 5.200 voertuigen.

International Car Lease Holding hoort in Nederland tot de Top 5 van de lease-maatschappijen. Van Mossel Automotive Groep telt inmiddels bijna tachtig vestigingen in Nederland, België en Duitsland. De groep treedt op als concessionaris voor Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Opel, Ford, Peugeot, Citroën, DS, Kia, Jaguar, Land Rover, Mercedes-Benz en smart, baat een drietal Mega Occasion Centra en een landelijk opererende keten van schadeherstelbedrijven uit en biedt diverse diensten onder één dak aan zoals verzekeringen, financieringen, signing/inbouw/carrosserie en autoverhuur. Met nagenoeg 2.000 medewerkers boekt de groep een omzet van ruim 1,6 miljard euro.

Mandemakers Groep, goed voor 5.500 medewerkers en 1,4 miljard euro omzet, staat voornamelijk bekend als retailer, die via een drietal divisies in Nederland, Duitsland en België keukens, sanitair en meubels verkoopt.

Meer info: 056/444.444 of http://www.westlease.be.