Piaggio en Foton Motor Group ontwikkelen samen lichte bedrijfswagens

Piaggio Group en Foton Motor Group hebben een definitief akkoord gesloten met het oog op de ontwikkeling en productie van een nieuwe reeks voorwielaangedreven lichte bedrijfswagens. Het besluit is een vervolg op de voorlopige overeenkomst die in september vorig jaar in Peking werd ondertekend. De technische bijlagen worden in de komende weken voltooid.

De twee partners gaan verschillende types mini pick-ups en minibus-modellen bouwen om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar commerciële mobiliteitsoplossingen die met name geschikt zijn voor verplaatsingen binnen steden. Ze zullen worden toegerust met de nieuwste milieuvriendelijke motoren en geavanceerde  technologische features. Alle bedrijfswagens krijgen een laadcapaciteit tot 1,5 ton. De modellen zullen vanaf 2020 stapsgewijze op de markt worden gebracht.

De Piaggio Group is Europees marktleider in de tweewielersector. In 2017 leverde het bedrijf 176.800 lichte bedrijfsvoertuigen met drie of vier wielen. Met een omzet van ongeveer 51,7 miljard CNY in 2017 (6,85 miljard euro) en zowat 40.000 werknemers wereldwijd, is de Foton Motor Group de grootste fabrikant van bedrijfsvoertuigen in China.

De snel groeiende groep diversifieert zijn internationale activiteiten, deels door middels van joint-ventures met vooraanstaande bedrijven in de automobielsector, waaronder Daimler AG en Cummins Inc.

Meer info: 00-31/765.782.734 of http://www.be.piaggio.com.