Siemens Building Technologies neemt Enlighted, Inc. over

Siemens Building Technologies, de gebouwendivisie van Siemens, neemt Enlighted, Inc. (Sunnyvale, Californië) over. Dat is een toonaangevend leverancier van slimme IoT-systemen in gebouwen, met hoofdkantoor in Silicon Valley. Het bedrijf, dat focust op de slimme gebouwenindustrie, brengt een geavanceerd digitaal waarnemingssysteem op de markt. Details omtrent de overnameprijs werden niet publiek gemaakt.

De overname wordt wellicht in het derde kwartaal van het lopende jaar gefinaliseerd. Enlighted zal bestuurd worden als een onafhankelijke juridische entiteit en als volledige dochter van Siemens Industry, Inc.

Enlighted's IoT-platform voor commercieel vastgoed bestaat uit multifunctionele sensoren, gedistribueerde computerisering, een eigen netwerk en software-toepassingen. De slimme sensoren die gegevens veilig naar de cloud streamen vormen het kloppend hart van het platform van Enlighted. Bovendien zorgt het platform voor een lager energieverbruik, beter milieubeheer en een uitgebreide gebruik van de bedrijfsmiddelen mogelijk.

Meer info: 02/536.24.92 of http://www.siemens.be

Meer sectornieuws

Agenda