Gimv neemt meerderheidsbelang in Nederlandse One of A Kind Technologies

Gimv N.V. (Antwerpen) verwerft een meerderheidsoplossing in One of A Kind Technologies B.V. (OOAKT, Eindhoven), naast de twee oprichters. One of A Kind Technologies werd in 2012 door Alex Kind en Richard Vialle opgericht. Twee overnames liggen aan de basis van de huidige activiteiten.

OOAKT is sinds zijn oprichting uitgegroeid tot een specialist die oplossingen voor machine vision ontwikkelt, bouwt en verkoopt, zoals inspectiesystemen voor onder andere voedingsmiddelen en farmaceutische verpakkingen. Machine vision omvat een breed spectrum van toepassingen waarbij apparatuur wordt aangestuurd door een combinatie van soft- en hardware (sensoren, lasers, slimme camera's, ...). Machines met dit soort technologie aan boord kunnen kunstmatig zien en autonoom beslissingen nemen. Typische toepassingen zijn het aansturen van robots, het uitvoeren van kwaliteitsinspecties, metingen en identificaties.

Machine vision vormt de kern van Industrie 4.0, een wereld waarin traceerbaarheid, regulering, in-line inspecties en efficiëntie van het grootste belang zijn. OOAKT, dat meer dan 65 werknemers telt, bedient blue chip-bedrijven wereldwijd.

Ambitie van het bedrijf is zijn omzet in de vijf jaar tijd te verdrievoudigen door de implementatie van onder meer een welomlijnde buy-and-build strategie.

Meer info: 03/290.21.00 of http://www.gimv.com.