Activar nieuwe HR-speler op vlak van verzuimbegeleiding en re-integratie

Activar B.V.B.A. (Antwerpen) is een nieuwe HR-speler die zich toespitst op verzuimbegeleiding en re-integratie. Als essentiële schakel tussen werknemers en werkgevers biedt de nieuwe onderneming praktische oplossingen om het ziekteverzuim in Belgische bedrijven te verlagen.

België telt vandaag een recordaantal van meer dan 400.000 langdurig zieken. 2,6% van de totale Belgische loonkost gaat momenteel naar ziekteverzuim. Ziekenfonds Partena ging alvast met Activar in zee.

Naar werkgevers toe neemt Activar het volledige verzuimbeleid op zich: vanaf dag 1 van de ziekte wordt de afwezige medewerker actief opgevolgd en wordt de terugkeer naar de werkplek gestimuleerd en voorbereid. Bij een landurige of complexe afwezigheid faciliteert Activar de gesprekken tussen werknemer en werkgever, worden maatregelen voorgesteld om de terugkeer zo vlot mogelijk te laten verlopen en wordt, indien nodig, een re-integratietraject opgestart. Medewerkers kunnen dan weer hun verhaal kwijt bij een onafhankelijke partij en worden actief ondersteund om zonder problemen of snel hervallen terug aan de slag te kunnen.

De verzuimcijfers van de klant worden bovendien zorgvuldig geanalyseerd. Indien een partoon wordt vastgesteld, stelt Activar mogelijke oplossingen voor. De kantoren van Activar B.V.B.A. bevinden zich te 2600 Antwerpen, Uitbreidingstraat 84 B.3. Telefoon: 03/218.21.13. URL: http://www.activar.be.