RACB lanceert betaalbaar totaalconcept om te leren autorijden

Royal Automobile Club Belgium (RACB) V.Z.W. (Brussel) stelt met CONDUCT een nieuw totaalconcept voor om te leren autorijden. Dankzij CONDUCT kan je als ouder of begeleider een auto huren die speciaal werd aangepast om te leren autorijden.

Lease-contracten laten soms niet toe dat de wagen wordt gebruikt om te leren autorijden, de auto heeft een automatische versnellingsbak of de verzekeringpolis verbiedt jongeren van minder dan 23 met de auto te rijden. Daarnaast schenkt CONDUCT ook aandacht aan de theoretische voorbereiding op het rij-examen en omvat het ook een on-line leerplatform dat zowel de ouder als de leerling-bestuurder stap voor stap begeleidt en de jonge bestuurders de juiste rijreflexen aanleert.

Via CONDUCT kan elke ouder een speciaal toegeruste Peugeot 208 huren. Net zoals wagens van autorijscholen hebben de CONDUCT-voertuigen twee rem- en ontkoppelingspedalen. De lesauto is toegerust met ABS en ESP, een automatisch remsysteem en dubbele bediening van knipperlichten en claxon.

Op dit ogenblik zijn er al een twintigtal verhuurpunten bij Peugeot-garages verspreid over het hele grondgebied. In de nabije toekomst voorziet CONDUCT in nog vijftien bijkomende verhuurpunten. Tegen eind dit jaar zou een vloot van een vijftigtal voertuigen ter beschikking staan.

Het lesvoertuig kan makkelijk on-line worden gereserveerd (vanaf 15 euro/uur) en dient met de CONDUCT-app geopend. Voorts biedt CONDUCT financieel interessante huurpakketten, inclusief brandstof en een uitgebreide omniumverzekering met een verlaagde franchise.

Meer info: 02/287.09.11 of http://www.conduct-belgium.com.