Wouter Dankaert algemeen directeur SYNTRUM

Wouter Danckaert (foto) is de eerste algemeen directeur van SYNTRUM, de koepel van de SYNTRA-opleidingen in Vlaanderen en Brussel. In het kader van verdere professionalisering, ondersteunt en begeleidt hij de vijf SYNTRA V.Z.W.'s die samen het SYNTRA-netwerk vormen. Ook treedt hij op als woordvoerder om zo de verschillende SYNTRA-entiteiten één uniforme stem te geven.

Danckaerts carrière nam in 2006 een aanvang als consultant bij PricewaterhouseCoopers. In 2008 maakt hij de overstap naar het Streekoverleg Zuid-Oost-Vlaanderen (RESOC/SERR), waar hij eerst als stafmedewerker en al snel daarna als regiodirecteur aan de slag gaat. Eind 2012 haalt Inside Matters - een spin-off van UGent, actief op het vlak van industriële CT-scanning - Danckaert aan boord als ceo.

Na een succesvolle kapitaalsronde, stapt hij begin 2016 uit Inside Matters om Techtomar op te richten, een adviesbureau voor tech start-ups. Begin dit jaar gaat Techtomar op in WODAN & C°, een adviesbureau voor groeibedrijven dat hij eveneens oprichtte. Vanuit deze rol ontwikkelt hij ook Starters' Lodge, een coöperatieve die voor startende bedrijven in kantoorruimte voorziet en wordt hij ook partners en cso van Human Reef, een software-ontwikkelaar en adviesbureau dat de connectie legt tussen de strategie van een bedrijf en de autonome teams die deze strategie dienen uit te voeren.