Hysopt krijgt 1,9 miljoen euro groeikapitaal toegestopt

Start-up Hysopt N.V. (Antwerpen), voluit Hydronic System Optimisation, heeft 1,9 miljoen euro groeikapitaal opgehaald. De spin-off van Universiteit Antwerpen kreeg dat bedrag toegestopt door business angel Karl Willemen, investeringsfonds Qbic en een strategische partner.

Als aanbieder van een unieke ontwerp- en simulatie-software voor grote verwarmings- en koelinstallaties, wil Hysopt de bijkomende middelen aanwenden om internationaal in de HVAC-sector door te groeien. De cloud-software van het bedrijf stelt technische ontwerpers van bouwheren, studiebureaus en installatiebedrijven in staat om grote verwarmings- en koelinstallaties accurater dan voorheen te doen werken. Een en ander levert energiezuinige installaties op met potentieel meer dan 30% besparing in energiekosten en met een hoger comfortniveau.

Na België en Nederland, wil Hysopt thans voet aan wal krijgen in landen als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Noorwegen, Zweden en Denemarken. De focus ligt daarbij voornamelijk op de planning of renovatie van ziekenhuizen, scholen, woontorens, bedrijvencomplexen en andere grote gebouwen.

Meer info: http://www.hysopt.com.

Meer sectornieuws

Agenda