Orange slokt Basefarm Holding op

De Orange Group neemt via filiaal Orange Business Services de integraliteit van de aandelen over van Basefarm Holding B.V. (Schiphol-Rijk). Dat gebeurt op basis van een ondernemingswaarde van 350 miljoen euro. Het proces werd op gang gebracht nadat Abry Partners zijn belang in Basefarm te koop stelde.

Basefarm is een toonaangevend Europees spelers in cloud-gebaseerde infrastructuur en diensten alsook in het beheer van kritieke applicaties en data-analyse. Vorig jaar haalde het sterk groeiende bedrijf met 550 medewerkers een omzet van ruim 100 miljoen euro.

Basefarm is sterk aanwezig in verschillende Europese landen, meer bepaald in Noorwegen, Zweden, Nederland,Oostenrijk en Duitsland. Het tekent er voor innovatieve diensten in cloud computing, Big Data en artificial intelligence (AI).

Samen met de recente overname van Business & Decision, is de acquisitie van Basefarm een belangrijke stap binnen de ontwikkelingsstrategie van Orange Business Services. Het vult zijn bestaande dienstenaanbod aan en versterkt de strategische positie van het bedrijf met nieuwe expertise en innovatieve technologieën, inzonderheid in data management en het beheer van bedrijfskritieke applicaties, Big Data en multi-cloud diensten.

Bovendien vervolledigt het tevens het geografisch bereik van de Orange-dienstverlening binnen Europa. Bedoeling is de transactie in de loop van het derde kwartaal van dit jaar af te ronden.

Meer info: http://www.orange.be.