Daimler Financial Services herdoopt zich tot Daimler Mobility

Daimler Financial Services AG vormt zich in de eerste jaarhelft van 2019 om tot Daimler Mobility AG. De Daimler Financial Services-divisie omvat momenteel het mobilteitsaanbod van het Daimler-concern met diensten als car2go, moovel en mytaxi/Intelligent.

In juni maakten 23,5 miljoen klanten over de hele wereld gebruik van deze en andere mobiliteitsdiensten van Daimler. Het bedrijf is voorts betrokken bij digitale mobiliteitsdiensten als Flixbus, Taxify, Turo en Via. Ook onderdeel van Daimler Financial Services zijn de leasing- en financieringscontracten van meer dan vijf miljoen voertuigen.

Met de naamswijziging naar Daimler Mobility vervelt Daimler Financial Services van een aanbieder van voertuigfinanciering naar een leverancier van geïntegreerde mobiliteitsoplossingen. Het portfolio varieert van financiering, leasing en verzekering tot digitale oplossingen voor de verwerking van betalingen (Mercedes pay) en verschillende app-gebaseerde diensten zoals moovel, car2go en mytaxi. Onder voorbehoud van de toezichthoudende instanties zal Daimler Mobility in de toekomst zijn digitale diensten binnen de aangekondigde mobiliteits joint-venture met BMW onderbrengen.

Meer info: http://www.daimler.com.