Garage Veys treedt toe tot Groep Decancq

Groep Decancq (Tielt), concessionaris van Volkswagen en Audi, heeft de overname van branchegenoot Garage Veys N.V. (Deerlijk) gefinaliseerd. Laatstgenoemde zet zijn activiteiten vooralsnog onder eigen naam verder.

Aan de bakermat van Groep Decancq stond Garage Decancq die in 1929 in Pittem het daglicht zag. In oktober 1994 schoof de tweede generatie bij gebrek aan opvolging de controle over het garagebedrijf door naar Nico Boterdaele en Mieke Huys. Zij maakte werk van schaalvergroting en verhuisde de activiteiten van Pittem naar Tielt. Vorig jaar werd de concessie verder uitgebreid met de bouw van een gloednieuwe carwash en een ultra-modern bandenhotel. De totale bebouwde bedrijfsoppervlakte bedraag er intussen zowat 6.200 m².

Alfons Veys stond in 1928 aan de wieg van Garage Veys dat de belangen van General Motors verdedigde. Zoon Etienne startte de verdeling van het merk Volkswagen, in de jaren '60 aangevuld met Audi. Onder impuls van de derde generatie verhuisde Garage Veys naar de industriezone Ter Donkt in Deerlijk.

Vorig jaar verwierf Garage Decancq de controle over Garage Veys. Dat bestaat in wezen uit twee garagebedrijven, die samen meer dan 6.000 m² beslaan, en zich respectievelijk op Volkswagen en Audi toespitsen.

Meer info: 051/46.03.90 of https://groepdecancq.be.