Transport Frans Hendrickx koopt verkoopt acht Volvo FH-trekkers op LNG

Volvo Trucks heeft acht FH-trekkers op LNG verkocht aan Internationale Transporten Frans Hendrickx en Zonen (Hulshout), onderdeel van de Hendrickx Holding N.V. (Heist-op-den-Berg). Daarmee is het quota FH-vrachtwagens LNG waarop Volvo Trucks Belgium dit jaar recht op heeft, zo goed als ingevuld.

Volvo Trucks pakte enkele maanden geleden uit met nieuwe trucks voor zwaar gebruik die worden aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG). Met hun motoren van 420 tot 460 pk leveren ze dezelfde prestaties als dieselmodellen, maar stoten ze ongeveer 20% minder CO2 uit.

Ondanks de mindere uitstoot zijn er nog steeds nadelen verbonden aan LNG. De aankoopprijs ligt hoger en het aantal tankstations is eerder beperkt. Op termijn wil het transportbedrijf Frans Hendrickx en Zonen op de eigen bedrijfssite een LNG-station openen, op voorwaarde dat de kostprijs van de installaties verder daalt.

Naast Transport Frans Hendrickx en Zonen hebben verschillende andere Belgische transporteurs FH-trekkers op LNG besteld. Zo kocht Remitrans N.V. uit Ninove een tiental trekkers. Ook Galliker N.V. uit Herstal en Mattheeuws N.V. uit Veurne gingen al over tot een aankoop.

Meer info: 015/22.33.23 of http://www.tr-hendrickx.be.

Meer sectornieuws

Agenda