A.D.R. Technics huldigt proefstation hernieuwbare energie in

A.D.R. Technics B.V.B.A. (Lier), groothandel gespecialiseerd in energieconcepten, heeft samen met VITO een proefstation met zonnepanelen gebouwd die zowel elektriciteit als warm water produceren. De combinatie van verschillende soorten panelen in diverse opstellingen heet uniek te zijn.

Metingen per paneel bestuderen de ideale opstelling voor een maximumrendement. Voorts experimenteert A.D.R. Technics met de opslag van energie in verschillende soorten batterijen. Naast de traditionele modellen, test de KMO ook een milieuvriendelijke zoutwaterbatterij.

Het proefstation voorziet in de energiebehoefte van het bedrijf. 's Nachts zorgt een intelligente batterij voor de buitenverlichting van de hele KMO-zone. Ook laadpalen voor elektrische auto's en fietsen maken deel uit van het proefstation. Door rechtstreekse voeding van zonne-energie, in combinatie met netstroom, verdubbelt de laadsnelheid van auto's op zijn minst.

Op basis van de meetdata en de bijhorende analyses van VITO zet A.D.R. Technics de meetresultaten in om het budget van de klanten onder controle te houden en het rendement te optimaliseren. Het bedrijf wendt zijn expertise voorts aan om installateurs centrale verwarming tot installateurs hernieuwbare energie om te scholen.

Meer info: 03/233.57.61 of https://adrtechnics.be.