Modeketen e5 mode lanceert recycleerbare homewear-collectie

Modeketen e5 mode N.V. (Sint-Niklaas) vormt zijn Libelle homewear-wintercollectie om tot een recycleerbare collectie. De kledingstukken zijn gemaakt uit organische materialen die GOTS (Global Organic Textile Standard)- of Fairtrade-gecertificeerd zijn.

De recycleerbare collectie is het resultaat van een traject rond maatschappelijk verantwoord ondernemen dat e5 mode volgde bij Flanders DC. In dat traject hielp Flanders DC e5 mode om een duurzame, maatschappelijke verantwoorde werkwijze op maat op te stellen. Het richtte zich daarbij onder andere op het uitwerken van een circulaire capsulecollectie. Een capsulecollectie is een beperkte collectie waarin alle stukken goed met elkaar te combineren zijn. Voor deze collectie werkt e5 mode met ecologische materialen die weinig tot geen afval opleveren.

Eind mei sloot e5 mode zich ook al aan bij de Fair Wear Foundation. Daarmee engageert ECG, de design- en importafdeling van e5 mode, zich om in de productie van de eigen merken van e5 mode nog meer rekening te houden met de arbeidsomstandigheden van kledingarbeiders.

Meer info: 03/760.39.11 of http://www.e5mode.be.