Audiogroothandel PVS investeert 12 miljoen euro in nieuw distributiecentrum

Fabrikant en audiogroothandel PVS N.V. (Hasselt) heeft 12 miljoen euro in een nieuw distributiecentrum met testruimte en R&D-afdeling geïnvesteerd in Stevoort. De familiale KMO kocht er eerder de gebouwen en terreinen van voormalig transporteur Eric Geladé uit curatèle.

De voorbije jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldspeler in hoogwaardige audio-apparatuur. De eigen merken Audac (apparatuur), Procab (kabels) en Caymon (flight cases en racks) vinden hun weg naar 83 landen, waaronder Zweden, Egypte, Australië en de Verenigde Arabische Emiraten. De ontwikkeling gebeurt in Hasselt, de productie in China. Onder meer UHasselt, Bellewaerde Park en de voetbalstadions van KV Oostende en SV Zulte-Waregem gebruiken apparatuur van PVS.

Het bedrijf bestaat 35 jaar. Voor ceo Patrick Van de Sande het ideale moment om de fakkel door te geven aan zijn zoon Tom. PVS koestert nog grote plannen. Door de sterke groei zal de hoofdzetel op termijn bij gebrek aan uitbreidingsmogelijkheden in Hasselt ook verhuizen richting Stevoort. De gebouwen aan de Veldstraat zullen dan verkocht worden.

Vorig jaar boekte PVS met 70 medewerkers een omzet van 23 miljoen euro.

Meer info: 011/49.04.51 of http://www.pvs.global.