ACCTO op zoek naar verdere schaalvergroting

Vanuit het besef dat schaalgrootte in deze tijden een conditio sine qua non is, zet accountancy-kantoor ACCTO V.Z.W. (Veurne), voluit ACCounting Together, een verruimingsoperatie op.

Het bedrijf, dat in 1971 in de schoot van UNIZO als C.B.B. (Centrum voor BeheersBijstand) ontstond, nam in 2015 de naam ACCTO aan. Vier jaar terug verwierf ACCTO de controle over een branchegenoot in Poperinge, die intussen ook onder ACCTO-paraplu vaart. Thans zet ACCTO een samenwerkingsverband op met CVA (Centrum voor Accountancy) Roeselare en CVA Brugge/Oostende, die ook ACCTO als merknaam gaan hanteren.

In de komende maanden treden ook Co.WE.Be Tielt en CBF Diksmuide tot het ACCTO-netwerk toe. Dat zal het aantal medewerkers binnen het netwerk op een kleine veertig brengen.

Stichtende leden ACCTO en CVA maken zich inmiddels op om ACCTO C.V.B.A. op te richten die instrumenteel zal blijken in de verdere groei van het netwerk. Voor het nieuwe bedrijf staat alvast een eerste overname van een klein accountancy-kantoor in Menen in de steigers, dat eveneens binnen het ACCTO-netwerk zal worden geïntegreerd.

Bedoeling van het netwerk is oordeelkundig in te spelen op de uitdagingen binnen de accountancy-wereld, met de toenemende digitalisering en vraag naar specialisatie voorop. De daarmee gepaard gaande investeringen zullen over het netwerk worden verdeeld, net zoals dat het geval wordt voor bepaalde specialisaties, zoals bijvoorbeeld erfrecht en opvolging.

Meer info: 058/29.69.00 of www.accto.be.