Groupe Renault onthult eerste intelligente eiland van Frankrijk

Groupe Renault heeft, samen met zijn partners Communauté de Communes de Belle-Île-en-Mer, Morbihan Energies, Les Cars Bleus en Enedis, het gemeenschappelijke project "FlexMob'île" onthuld.

Dat intelligente elektrische ecosysteem heeft als doel om de energietransitie in Belle-Île-en-Mer te ondersteunen. Het nieuwe initiatief kadert in het innovatieve programma Smart Fossil Free Island dat sinds februari 2018 wordt uitgewerkt voor het eiland Porto Santo (archipel van Madeira, Portugal).

De komende 24 maanden zal Groupe Renault samen met zijn overheids- en privé-partners een intelligent elektrisch ecosysteem uitwerken om de koolstofvoetafdruk te verlagen en de energie-onafhankelijkheid van het eiland te bevorderen.

Doelstelling is totaaloplossingen te creëren door technologieën die hun sporen al ruimschoots hebben verdiend, te combineren met nieuwere technologieën om aldus te beantwoorden aan de lokale behoeften. Samen zullen de partners een nieuwe ecosysteem van duurzame mobiliteit creëren.

Vanaf 2019 zullen zowel de inwoners als bezoekers van Belle-Île-en-Mer gebruik kunnen maken van een reeks elektrische deelwagens die hen ter beschikking worden gesteld via een self-service verhuurdienst. De Renaults ZOE en Kangoo Z.E. zullen worden gevoed door een netwerk van laadpalen, geïnstalleerd in de buurt van de voornaamste points of interest van het eiland. De nieuwe deelwagen-service zal gebruik maken van de elektriciteit die wordt geproduceerd door de zonnepanelen op de daken van de voornaamste overheidsgebouwen.

Meer info: 02/334.78.52 of http://www.renault.be.